Blog

Alles wat je moet weten over golfnetten: On Par vs Net Return

Alles wat je moet weten over golfnetten: On Par vs Net Return

Als je je golfspel wilt verbeteren, is een golfnet een waardevolle investering. Maar met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke je moet kiezen. In deze blogpost vergelijken we twee populaire golfnetten uit ons assortiment: On Par en Net Return. We zetten de plus- en minpunten op een rijtje, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Waarom een golfnet?

Een golfnet stelt je in staat om je swing te perfectioneren, je precisie te verbeteren en je afstand te vergroten - allemaal vanuit het comfort van je eigen achtertuin, garage of zolder. Bij slecht weer of wanneer je geen tijd hebt om naar de golfbaan te gaan, biedt een golfnet een flexibele en efficiënte manier om te blijven oefenen.

Net Return: de keuze van de pro's

Net Return golfnetten staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Een unieke eigenschap is dat de bal automatisch terugrolt, zodat je continu kunt blijven oefenen. De unieke formule waarbij de bal op deze manier terug rolt is gepatenteerd en komt uit Amerika. Dat is een van de redenen dat het een prijzig product is, wel geven ze een golfnet garantie van 250.000 slagen en hoef je niet bang te zijn dat je er doorheen slaat! De Net Return golfnetten zijn gemaakt van duurzame materialen en worden gebruikt door professionele golfers wereldwijd. En laten we eerlijk zijn, ze zien er ook geweldig uit. Er zijn verschillende formaten beschikbaar:

De Net Return Home is 2,10 m breed x 2,10m hoog x 1,10m diep.
De Net Return Pro is 4,00m breed x 2,30m hoog x 1,10m diep.

Beide modellen kunnen worden uitgebreid met extra accessoires zoals zijnetten, een “no fly zone” net die beschermt tegen hoogvliegende ballen en er is een een buitenhoes, zodat je niet steeds het net hoeft op te ruimen.

On Par: snel en eenvoudig

On Par golfnetten zijn een geweldige keuze voor golfers die op zoek zijn naar een snel op te zetten en gebruiksvriendelijk net. In 5 minuten zet je dit net op met een eenvoudig drukknop systeem. Het systeem wordt standaard geleverd met zijnetten en heeft bescherming tegen hoog vliegende ballen.

De afmetingen van een On Par golfnet zijn 2,50m breed, 2,50m hoog en 0,94m diep.

De 2 belangrijkste verschillen met een Net Return zijn dat een On Par golfnet niet beschikt over het gepatenteerde systeem waarbij de bal terugrolt. En de netten zijn minder duurzaam, dat vertaald zich dan ook in de prijs.

Beginner vs ervaren speler

Als je net begint met golfen, is het On Par golfnet een uitstekende keuze. Het is eenvoudig op te zetten en biedt alles wat je nodig hebt om je slagtechniek te verbeteren. Voor de meer ervaren spelers is het Net Return golfnet een goede investering. Het is duurzamer en biedt meer mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassing.

Afslagmat en golfmonitor

Ongeacht welk golfnet je kiest, het is altijd verstandig om ook een afslagmat aan te schaffen. Dit zorgt voor betere demping, wat goed is voor je polsen en geeft je het ultieme driving range gevoel.

Een golfsimulator is niet noodzakelijk, maar kan wel bijdragen aan een betere training omdat je data verzamelt. Bovendien is het gewoon hartstikke leuk! Een goede optie is bijvoorbeeld de Garmin R10. Meer weten over golfsimulators? Lees dan deze blog.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding, bieden zowel de On Par als de Net Return golfnetten waarde voor je geld. De On Par golfnetten zijn goedkoper en eenvoudig op te zetten, terwijl de Net Return golfnetten duurzamer zijn en meer mogelijkheden bieden voor uitbreiding en aanpassing.

Conclusie

Of je nu een beginner bent of een ervaren golfer, er is een golfnet dat past bij jouw behoeften en budget. On Par en Net Return zijn beide betrouwbare merken die kwaliteitsproducten bieden. Neem de tijd om je behoeften en doelen te evalueren voordat je een beslissing neemt. En vergeet niet, oefening baart kunst!

Volgende lezen

Verbeter je golfvaardigheden met het Rukket Pop-Up Chipping Net
Nieuw in ons assortiment: de golfhorloges van Garmin