Garantie & Klachten

Wat gebeurd er als mijn producten kapot zijn?

Alle artikelen worden voor verzending zorgvuldig door ons gecontroleerd en indien nodig getest. Ondanks de hoge kwaliteit van de artikelen die wij in ons assortiment hebben kan het voorkomen dat je een artikel ontvangt dat niet perfect is. In dat geval voorzien wij je graag zo snel mogelijk van een passende oplossing.

Wanneer een artikel toch defect is bij ontvangst, dan verzoeken wij je vriendelijk om dit zo spoedig mogelijk te melden. Indien mogelijk per e-mail met jouw klantgegevens vermeld. Vervolgens zullen wij je zo spoedig mogelijk bericht doen over een oplossing. 

Wettelijke garantie

Een product moet die eigenschappen bezitten die voor een normaal gebruik nodig zijn. Kortom: doen wat jij, de koper, er redelijkerwijs van mag verwachten. Dat betekent dat een product bij normaal gebruik tijdens de verwachte levensduur geen gebreken mag vertonen. Blijkt een product niet aan deze verwachtingen te voldoen - met andere woorden: vertoont het een mankement - dan zal Golf Backyard dit in beginsel kosteloos te herstellen, of als dat niet mogelijk is, een vervangend, vergelijkbaar product te leveren.

Productgarantie

V2 Net Return Pro & Home producten
1 jaar volledige garantie op zowel het Home als Pro product. Daarnaast heeft de Pro versie een schot garantie van 250000 ballen.

Spornia Net
1 jaar fabrieksgarantie op geselecteerde onderdelen, hier valt het volgende niet onder: abnormaal gebruik, verkeerd gebruik, misbruik, verwaarlozing, ongelukken, verwachte slijtage, verloren koopwaar, of schade door de elementen. 

Laat het net niet buiten staan, aangezien langdurige blootstelling aan zon en regen het net aantast. Schade als gevolg van blootstelling aan weersinvloeden valt niet onder de garantie. Voor garantiedekking is een aankoopbewijs vereist.

Greentec Golfmat
3 jaar geen krul garantie. 

Tour Striker Producten
Tour Striker garandeert dat zijn trainingsclubs en trainingshulpmiddelen gedurende 90 dagen vrij zijn van defecten in materiaal of vakmanschap. Tour Striker zal elk product of onderdeel dat defect is of defect raakt tijdens normaal gebruik repareren of vervangen binnen 90 dagen na de eerste aankoopdatum bij Tour Striker. Naar eigen keuze kan Tour Striker het product vervangen door een nieuw of gereviseerd product. Indien het product niet meer leverbaar is en reparatie redelijkerwijs niet mogelijk is, wordt het defecte artikel vervangen door een vergelijkbaar product.

Wat de garantie niet dekt: Tour Striker geeft geen garantie voor haar producten tegen schade veroorzaakt door derden of door abnormaal gebruik, verkeerd gebruik, misbruik, verwaarlozing of ongelukken. Deze garantie dekt geen producten die op een andere manier dan door Tour Striker zijn gerepareerd of gewijzigd. Deze garantie dekt geen deuken, spaanders, bandensporen, diepe krassen, ongebruikelijke roest, overmatig verbogen assen, lakkrassen, cosmetische onvolkomenheden of andere normale slijtage. Deze garantie dekt geen producten die niet zijn vervaardigd door Tour Striker, Inc. Deze garantie is niet overdraagbaar.

EyeLine Golf Producten
EyeLine Golf garandeert de oorspronkelijke koper van een door EyeLine Golf vervaardigd product dat het product gedurende 365 dagen vanaf de aankoopdatum vrij zal zijn van defecten in materialen of vakmanschap. Deze garantie dekt geen schade als gevolg van een ongeval, verkeerd gebruik, misbruik, verwachte slijtage, verloren goederen of schade door de elementen. Laat producten niet buiten staan, aangezien langdurige blootstelling aan zon en regen ze aantast. Schade van deze aard valt niet onder de garantie.

Golf Simulators
Elk Ernest Sports-product heeft een fabrieksgarantie van 1 jaar op fabrieksfouten. Ditzelfde geldt voor SkyTrak en Mevo / Mevo+. Echter zijn dezelfde regels als hierboven van toepassing; abnormaal gebruik, verkeerd gebruik, misbruik, verwaarlozing, ongelukken, verwachte slijtage, verloren koopwaar vallen niet onder de garantie. Zorg dat iedere simulator zo goed mogelijk is beschermd, mocht die kapot gaan wanneer die door een bal of club geraakt is dan valt dit niet onder de garantie.

Uitzonderingen op de fabrieksgarantie

Voor ons is het helaas niet mogelijk om alle mankementen te vergoeden. Als  het artikel oneigenlijk gebruikt is, kan er helaas geen aanspraak op de fabrieksgarantie worden gedaan. Onder oneigenlijk gebruik verstaan wij het volgende.

Incidentele schade aan de stoffering van de netten, groeven in de golfmatten, gebroken hulpmiddelen vanwege onzorgvuldigheid;
Denk hierbij aan het gebruik van scherpe voorwerpen (bijvoorbeeld een schaar of een mes) in de buurt van het product. Ook bij het uitpakken van het product raden we aan zorgvuldig en voorzichtig te werk te gaan. Schade, zoals een scheur in de stoffering, door het gebruik van scherpe voorwerpen wordt namelijk niet vergoedt door de fabrikant. 

Schade aan de stoffering door het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of chemicaliën
Het gebruik van de verkeerde schoonmaakmiddelen of sterkere chemische middelen kan er voor zorgen dat de netten beschadigd raken, doe ze daarom ook niet in de wasmachine.

Schade in het algemeen door het niet goed lezen van de instructies
Alhoewel dit wellicht als iets minder relevant klinkt voor bijvoorbeeld een golfmat, is dit zeker iets waar je rekening mee dient te houden bij een golfnet of simulator. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing van het product en neem bij vragen altijd contact met ons op! 

    Klachten

    Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer jouw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

    Wij streven er na om al onze klanten tevreden te krijgen met een aangeschaft product. Mocht u een klacht hebben dan raden wij u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door ons een e-mail te sturen, voor al onze contactgegevens zie de pagina contact.