Blog

Tour Links Putting Green Review: de putting green voor thuis

Tour Links Putting Green Review: de putting green voor thuis

Thuis je putting skills aanscherpen is een bewezen methode om je golfspel te verbeteren. Het is iets wat iedere speler kan doen, zelfs als je ruimte beperkt is. Onlangs heeft Golf Backyard de kans gehad om een van de premium thuis-puttingsystemen van Tour Links uit te testen. Veel golfers dromen ervan om een eigen putting green in huis of in de tuin te hebben, en de producten van Tour Links maken dit mogelijk zonder de noodzaak van een professionele installatie.

In de afgelopen maanden hebben we getest met de Dog Bone (86 x 298 cm) putting green, en we durven te stellen dat het de beste putting oplossing is die we tot nu toe hebben mogen ervaren. Hoewel het prijskaartje hoger ligt dan veel andere indoor putting matten, proberen we uit te leggen wat de belangrijkste verschillen zijn en voor wie deze putting green wellicht de perfecte keuze is.

Wat maakt Tour Links uniek?

Tour Links is al actief sinds 2001 en heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste leveranciers van professionele putting greens. Ze bieden modulair opgebouwde greens aan met een gepatenteerd in elkaar grijpend systeem, waardoor je snel een green kunt installeren. Deze greens kunnen de concurrentie aan met de kwaliteit van “custom build”greens. Hun doel is het om een thuiservaring te creëren die nauw aansluit bij de echte golfbaan, om zo het oefenen meer realistisch te maken.

Voor veel golfers is een puttingmat of zelfs een puttingturf tapijt een perfecte oplossing. Maar voor golfers die de echte baan zo dicht mogelijk willen benaderen, is de Tour Links green dé oplossing.

Tour Links biedt verschillende kant-en-klare greens, variërend in grootte van grofweg 1 x 3 meter tot 4 x 6 meter. Daarnaast bouwen ze ook maatwerk oplossingen voor consumenten en professionals. Kortom, als je op zoek bent naar de beste oplossing die er is, dan kom je al snel bij Tour Links terecht.

Het opzetten van een Tour Links Putting Green

Zoals gezegd hebben we getest met het model Dog Bone. Het opzetten is vrij eenvoudig met behulp van de installatie instructies op de website van Tour Links. Het is een eenvoudig kliksysteem van panelen waarover je als laatste de puttingmat overheen rilt.

In vergelijking met andere doe-het-zelf systemen die we hebben gezien, is dit veel eenvoudiger als je een professionele indoor putting green wilt.

Prestatie

We komen maar meteen ter zake: deze greens zijn fantastisch. De rol van de bal is perfect en wat je mag verwachten op een high-end golfbaan. Als je echte feedback op je putting wilt, is dit zeker een van de beste opties. We hebben verschillende andere premium producten geprobeerd en naar onze mening behoort Tour Links tot de absolute top.

Naast de prestatie van het kunstgras, is er ook iets te zeggen voor het daadwerkelijk gebruiken van een cup op de putting green. Je ziet de bal echt vallen en dat heeft een mentaal voordeel en draagt bij aan de totale ervaring.

Kleine tip: we hebben een stofzuiger gebruikt om de strijkrichting van het groen in één richting te krijgen, waarmee we verschillende puttsnelheden hebben gecreëerd. Je kunt snelheden tussen 10-12 op de Stimpmeter verwachten; het kunstgras behoort tot de snellere soort.

Zijn er nadelen? Ja, bij sommige Tour Links putting greens kan je door de contouren en vlagposities misschien niet over de volle lengte van de green putten. Dat is toch wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een putting green.

Wie zou een Tour Links Green moeten kopen?

Voor de golfer die een premium oplossing zoekt, geloven we dat Tour Links een van de beste opties zal zijn. Putten is voor vele golfers nog altijd een uitdaging en een onder geschoven kindje bij het oefenen. Met deze thuis green ga je zeker vaker oefenen en met een zichtbaar resultaat.

Kortom, als je het geld kunt investeren en het beste wilt, dan denken wij dat een green van Tour Links een goede keuze voor je is. Bijna elke golfer droomt ervan om thuis een professionele putting green te hebben, en Tour Links kan die droom realiseren.

 Bekijk hier onze collectie.

Volgende lezen

Ontdek de Ultieme Indoor Golfervaring met de Golf Simulator Kooi
FlightScope Mevo+ 2023 Pro: de launch monitor die je spel naar een hoger niveau tilt