Blog

Welk type golfnet past het beste bij mij?

Golfnetten aanbod

Je hebt besloten thuis te willen gaan golfen, maar je twijfelt nog wat voor type golfnet nou het meest geschikt is? Nou, na het lezen van deze blog zal de keuze een stuk eenvoudiger zijn! We gaan het hebben over de vorm en grootte, functionaliteiten, zijnet opties, durabiliteit, uitbreidingsopties en uiteindelijk de prijs!

Vorm en grootte

Laten we beginnen bij de vorm en grootte. Je zult bij Golf Backyard geen enkel golfnet tegenkomen dat “te klein” is. Alleen bepaald de grootte wel hoe ver je van het golfnet af kan staan. Wat vervolgens weer relevant is wanneer je wellicht in de toekomst een golfsimulator wilt toevoegen. Dan wordt er namelijk aangeraden zo ver mogelijk van het golfnet af te staan. Daarnaast is het zo dat hoe verder je van het golfnet vandaan staat, hoe beter je in staat bent in te schatten waar je bal uiteindelijk naartoe zou zijn gegaan.  Desalniettemin is je ruimte wellicht beperkt, en zoek je juist een golfnet dat past. Hieronder de afmetingen op een rijtje van ieder golfnet:

Pop-up varianten:

  • Rukknet: 3.1m breed aan de onderkant, 1m breed aan de bovenkant, 2.1m hoog, 1.5m diep
  • Spornia SPG-7: 2.0m breed, 2.0m hoog, 2.0m diep

Standaard varianten:

  • Rukket Haack: 2.8m breed aan de onderkant, 2.5m breed aan de bovenkant, 2.1m hoog, 0.8m diep
  • Rukket Haack Pro: 2.8m breed aan de onderkant, 2.7m breed aan de bovenkant, 2.1m hoog, 0.8m diep
  • Rukket SPDR: 3.0m breed, 2.1m hoog, 0.8m diep
  • NetReturn Home: 2.10m breed, 2.1m hoog, 1.1m diep
  • NetReturn Pro: 40m breed, 2.3m hoog, 1.1m diep

Functionaliteit

Niet ieder golfnet is geschikt om continue buiten te laten staan. Dit is belangrijk om te weten voordat je een golfnet aanschaft. Mocht je het namelijk niet prettig vinden om bijvoorbeeld het golfnet op te zetten, of af te bouwen, dan wil je er een waarbij dit zo snel mogelijk gaat. De meest snelle opties zijn dan de pop-up varianten: Rukknet of Spornia. Alleen nemen die weer meer ruimte in beslag.

Kies je voor de standaard varianten dan moet je rekening houden met de volgende opzettijden:

Je kunt er bij NetReturn ook voor kiezen om het net terug te schuiven naar de middelste buis en die vervolgens ontkoppelen. Dan leg je het frame buiten op zijn buik en het net droog binnen.

Zijnetten

Dit topic is er een waar vaak over gediscussierd wordt. Zijn zijnetten echt nodig? Het antwoord heeft Golf Backyard helaas niet. Allereerst zul je zien dat niet ieder golfnet standaard beschikt over zijnetten; dat zegt wat ons betreft wel iets. Heel zelden, misschien nooit, wordt er een shank geslagen. Een draw of fade wordt prima opgevangen door ieder golfnet. De een kiest ervoor om absoluut geen risico te nemen, de ander vindt een creatieve oplossing om een eventuele shank op te vangen, en dan heb je nog de risiconemers (of betere golfers) die er bewust niet voor kiezen.

Wel zul je wanneer je thuis golft, vaker nieuwe dingen proberen met je swing. Je bent niet lukraak golfballen weg aan het slaan, nee; je bent bewust bezig met iedere golfswing. Hierdoor zit er wellicht vaker een afzwaaier bij. Houd daar rekening mee!

De golfnetten die beschikken over eventuele zijnetten zijn de volgende:

Durabiliteit

Golf Backyard is ontstaan nadat een golfnet was aangeschaft dat na enkele weken al kapot ging. Dat moest en kon absoluut beter. Met dat in het achterhoofd zijn de huidige merken uiteindelijk toegevoegd in het assortiment; allemaal zijn ze sterk genoeg om tal van golfballen in te slaan! Maar uiteraard zitten er wel verschillen tussen ieder golfnet; vandaar ook deze blog. Het ene golfnet kan namelijk beter tegen wind en weer dan de ander. Daarnaast zitten er bij sommige golfnetten zogenoemde impact doeken; die het grootste deel van de impact van de bal opvangen.

Wanneer je het golfnet binnen zult hebben staan, zou ik deze sectie niet lezen, simpelweg omdat ieder golfnet gewoon geschikt is. Mocht je het golfnet buiten neerzetten dan is NetReturn de absolute winner op gebied van durabiliteit. De NetReturn Pro beschikt zelfs over roestvrij stalen buizen en het golfnet zelf is enorm stevig. NetReturn zou wel enkele dagen in de zomer buiten kunnen blijven staan, mits het niet te hard waait, want golfnetten vangen nou eenmaal wat wind.

De kwaliteit van het golfnet van Spornia is het minst van alle drie de merken. Echter zit er hierbij dus een impact doek, wat het golfnet qua levensduur weer ten goede komt. Rukket werkt met 4-laags (Haack) en 5-laags (Haack Pro & SPDR) ongeknoopte netten. De verschillen zijn amper voelbaar,  alleen raadt Rukket aan de golfnetten niet buiten te laten staan. Behandel die net als tuinmeubilair; berg het op in de winter.

Uitbreidingsopties

Dit is een topic waar je niet direct bij stil zult staan maar wat uiteindelijk wel belangrijk is bij de aanschaf van een golfnet. Stel het thuis-golfen bevalt; het golfnet doet het super, je hebt een fijne afslagmat, en je setup staat. Dan wil je misschien na een tijdje toch meer info wat betreft de geslagen bal. Dan is de volgende stap een golfsimulator. Misschien wil je zelfs ooit met een beamer aan de slag en de balvlucht projecteren.

In dat geval voldoet niet ieder golfnet. Bij de pop-up varianten kun je vanwege de vorm er geen projector doek aan hangen. Verder zijn de golfnetten van Rukket hier niet voor geschikt; Rukket focust op de wat voordeligere thuis-golf setups. Bij Spornia kan dit wel maar is het niet heel gebruikelijk. Enkel NetReturn focust op simulator setups; zo zijn er heuse constructies bij te bestellen en is de rechthoekige vorm van NetReturn ook meer geschikt.

Prijs

Tot slot is de prijs niet geheel onbelangrijk. De golfnetten van Rukket zijn het meest betaalbaar en je krijgt absoluut veel waar voor je geld. Alleen zal je er wat zuiniger mee om moeten gaan. Het golfnet van Spornia is de beste van alle pop-up varianten, dat maakt hem prijzig. Er zijn meerdere pop-up varianten op de markt, alleen geen enkele is zo goed als Spornia. Zo is de terugrolformule, het impact doek, de grootte en eventuele uitbreidingsopties uniek. Wil je uiteindelijk het golfnet soms een nachtje buiten laten staan, op den duur uitbreiden met een projector, of vind je de netkwaliteit het meest belangrijk; kies dan NetReturn. Niet voordelig, maar wat wil je met Bryson Dechambeau als merk ambassadeur, dat loopt aardig in de kosten. Al weet je in ieder geval 100% zeker dat als het hem niet lukt er doorheen te slaan, wie dan wel ;’)

Conclusie

Een hele hoop informatie over golfnetten, hopelijk is de keuze wat makkelijker geworden! Uiteindelijk is de vorm, durabiliteit en prijs wat ons betreft het belangrijkst. Mocht je nou nog twijfelen, bij Golf Backyard geldt gratis retourneren. Probeer een golfnet vooral eens uit! Zorg er dan wel voor dat je alle plastic zakjes en de verpakking goed bewaard.

Vond je dit nou een handige blog, check dan vooral uit met de kortingscode “golfnet-code”. Dan gaan wij je blij maken met een top golfnet! Ballen maar!

Volgende lezen

Garmin Approach R10 Golfsimulator
driving-range golfmat