Blog

Is de Garmin Approach R10 de best-betaalbare golfsimulator?

Garmin Approach R10 Golfsimulator

Wat je te weten moet komen over de Garmin Approach R10:

In dit artikel ga je alles te weten komen wat betreft de allereerste golfsimulator van Garmin, de Approach R10. Van uitleg over hoe die geconfigureerd moet worden, het gebruik, tot aan de statistieken en een vergelijk met de huidige concurrenten.

Na het openen van de box kom je het volgende tegen: de Garmin Approach R10 Launch Monitor, statief, telefoonhouder, draagtas, micro-USB kabel en documentatie. Vooral die telefoonhouder komt van pas wanneer je naast je statistieken ook je swing tegelijkertijd wilt opnemen, om vervolgens in de Garmin App zowel de data als de video bekeken kan worden. Dat ziet er als volgt uit:

Nadat je de Garmin Approach R10 uitgepakt hebt, positioneer je het statief tussen 180-240cm achter de bal. Wanneer je met een net oefent, positioneer je de bal minstens 240cm vanaf het net vandaan. Daarnaast, wanneer je vanaf een driving-range mat afslaat is het belangrijk dat het statief gelijkvloers ligt met de mat. Hierna connect je de Garmin simulator met het statief, dit gaat gemakkelijk via een magneetje.

Zorg er vervolgens voor dat de Garmin App is gedownload (iOS / Android). Waarna je hem middels bluetooth verbind met je telefoon. De batterijduur van de Approach R10 is 10-uur en middels de Garmin App kun je zien hoeveel batterijduur er nog over is.

Oefenen met de Garmin Approach R10

Nadat je met de golfsimulator verbinding hebt gemaakt, hem met de juiste achterstand achter de bal hebt neergezet, kun je nadat het groene lampje brand, beginnen met afslaan. De Garmin Approach 10 bevind zich dan in Driving-Range modus.

Garmin Approach R10 Driving Range modus

Je ziet dan vervolgens bovenin swing statistieken. In dit plaatje zie je de totale afstand, de afwijking naar rechts, en de vluchtafstand. Echter is dit aan te passen naar smaak en heb je keuze uit nog meer opties:

 • Clubsnelheid
 • Club face (invalshoek)
 • Club path (richting clubblad)
 • Angle of attack (aanvalshoek)
 • Balsnelheid
 • Lanceerhoek
 • Lanceerrichting
 • Spinsnelheid
 • Hoogte bal
 • Smashfactor (balsnelheid / clubsnelheid)

Wil je nou meer te weten komen over deze termen en wat ze precies doen? Lees dan deze handige blog vooral: de belangrijkste golftermen uitgelegd.

Daarnaast kun je met de Driving-Range modus je golfswing opnemen. Er wordt standaard een telefoonhouder meegeleverd en die is enorm handig! Nadat je de telefoonhouder vastgeklikt hebt aan je golftas kan bijna iedere telefoon hiervan gebruik gemaken zolang de breedte van de telefoon minimaal 58mm is en niet breder dan 90mm.

Een andere prettige functionaliteit tijdens de Driving-Range modus is de geluidsfunctie. Mocht je scherm moeilijk leesbaar zijn vanwege de zon of grootte kun je hardop de belangrijkste statistieken laten uitspreken. Tot slot kun je notities bij slagen toevoegen en zie je welke club je geselecteerd hebt om mee te slaan.

Eigenschappen die concurrenten niet hebben

Wat betreft Golf Backyard is de allermooiste eigenschap het kunnen simuleren van het golf shot. Golfsimulators die dat kunnen kosten meer dan €2.000 of bevatten bij lange na niet hetzelfde aantal features.

Daarnaast kan je hierdoor met de Garmin Golf subscriptie het opnemen tegen andere golfers op maar liefst 42.000 virtuele golfbanen met het zogenoemde Home Tee Hero. Een subscriptie is hiervoor vereist en kost een tientje per maand. Er is na aanschaf een maand gratis beschikbaar om deze functionaliteit uit te proberen. Verder bevat de Garmin Golf subscriptie vele andere handige opties, zoals:

 • Het inladen van scorekaarten
 • Het vergelijken van shots uit het verleden
 • Meerdere performance statistieken
 • Deelnemen aan wekelijkse leaderboards
 • Tournaments aanmaken om je vrienden uit te dagen
 • Het opslaan van Driving-Range sessies
 • De mogelijkheid om swing opnames in de cloud op te slaan

Tot slot is zelfs de Garmin Approach R10 te gebruiken in combinatie met de (prijzige) E6 Connect software. E6 lijkt veel op Home Tee Hero, echter sta je hier als het ware op de golfbaan en zie je de volledige omgeving, terwijl Home Tee van bovenaf baandata simuleert. Middels E6 zou je dus bijvoorbeeld pas echt een simulator gevoel kunnen creëeren. Daar waar Home Tee je vooral kennis laat maken met de afstanden en obstakels van iedere baan. Middels iOS kun je bijvoorbeeld eenvoudig streamen naar je televisie of tweede scherm, dat is momenteel met Android nog niet mogelijk. Al wordt er wel al gesproken over het toevoegen van chromecast functionaliteit.

Overige belangrijke punten

Nu je weet hoe je van start kunt gaan met de Garmin Approach R10 en het afslaan van ballen, zijn er nog een aantal topics die goed van pas zouden kunnen komen!

- Is bijvoorbeeld deze golfsimulator te gebruiken in combinatie met een golfnet? Ja!

- Maar kun je dan nog steeds zien waar de bal naartoe is geslagen? Ja! Dit laatste is een eigenschap die alle betaalbare concurrenten niet hebben.

- Kan je de Garmin Approach R10 ook gebruiken met luchtballen / soft ballen? Nee. Normale golfballen zijn dus vereist.

Nou is het bekend bij vele golfsimulators dat een metalen sticker of markeringen de accuraatheid kan verbeteren, echter is dat bij Garmin niet het geval. De Garmin werkt namelijk met radar technologie, die probeert de bal in de lucht te volgen en zodoende data te meten. Echter zijn er ook fotometrische simulators die op basis van high-speed cameras de data rapporteren. Het voordeel van radar technologie is dat het meestal buiten op driving-ranges een hogere accuraatheid heeft vergeleken met fotometrische apparaten. Fotometrisch doet het ietsjes beter binnen en vereist minder afstand achter de bal. 

Tot slot is er nog niet benoemd dat de Garmin Approach R10 zowel gebruikt kan worden door linkshandige en rechthandige. Ook dat komt weer vanwede de radar technologie. Tot slot hoef je niet bang te zijn dat je straks miles of yards uit je hoofd moet leren, de instellingen zijn te wijzigen naar kilometer per uur en meters!

Concurrentie en prijs

De golfsimulator van Garmin valt qua prijs in de lage categorie, echter vergelijkt Golf Backyard hem qua features met de middenklasse. Denk dan aan de SkyTrak of Flightscope Mevo+. Simpelweg vanwege de simulatoropties, meer dan genoeg statistieken (vooral de belangrijkste), lange batterijduur en ontzettend eenvoudig in gebruik.

Enige waar de Approach R10 minder op presteert ten opzichte van de middenklasse modellen is de accuraatheid. Echter geeft Garmin zelf aan dat de clubsnelheid gemiddeld maar +/- 3 mph afwijkt, de balsnelheid+/- 1 mph, de lanceerhoek & lanceerrichting +/- 1 graden en de totale afstand gemiddeld +/- 5 yards van de daadwerkelijke bal. Dat zijn absoluut goede resultaten, ook voor de lage handicapper een ware toevoeging. Ook zijn er sinds de meest recente upgrade tal van mogelijkheden om qua afstanden de Garmin zo af te stemmen dat je echt absoluut niet mag klagen met zo'n device!

De concurrenten in de huidige prijsklasse, waaronder de ESB1, Rapsodo of Flightscope Mevo komen qua accuraatheid niet in de buurt. Verder wint de Garmin Approach R10 het vooral op het aantal verschillende statistieken, batterijduur en gebruikersgemak. Tot slot is het een simulator die volledig is opgebouwd vanuit software, dat betekent net als bij Rapsodo dat er regelmatig eenvoudig updates worden doorgevoerd. Bugs zullen worden opgelost en accuraatheid zal blijven verbeteren.

Conclusie

Al met al zijn wij van Golf Backyard lovend wat betreft de Garmin Approach R10 en vinden wij absoluut dat je waar krijgt voor je geld! De vele statisieken, het zien van de balvlucht zowel op de driving-range als met een golfnet, het gebruikersgemak en de batterijduur zijn uniek. Tot slot zullen de constante updates als erg prettig worden ervaren. Oftewel, tijd om te digitaliseren en te vertrouwen op je data tijdens het golfen, Golf Backyard weet inmiddels uit ervaring dat het je spel ten goede komt!

Ben je inmiddels overtuigd van de kwaliteit van de Garmin Approach R10 en wil je er een bestellen. Bezoek dan de productpagina en gebruik de kortingscode: "GARMINR10", zo weten wij dat het lezen van deze blog goed van pas kwam!

Volgende lezen

Golf hulpmiddel swing guide
Golfnetten aanbod