GolfBuddy AIM W12 Watch Review: indrukwekkende nieuwkomer

GolfBuddy AIM W12 Watch Review: indrukwekkende nieuwkomer

Inleiding: 

Het weten van je afstanden is cruciaal in het golfspel. Dat snapt elke golfer. Rangefinders en GPS-horloges zijn twee veelgebruikte hulpmiddelen om hierbij te helpen, waaronder dit nieuwe GolfBuddy aim W12-horloge dat we hebben getest en beoordeeld. In deze uitgebreide review deel ik mijn ervaringen met dit geavanceerde golf GPS-horloge.

Wat is de GolfBuddy aim W12? 

De nieuwe GolfBuddy aim W12 is een geavanceerd golf GPS-horloge met diverse functies om je spel op de golfbaan te vergemakkelijken. Een opvallend nieuwe functie is de Touch IP, hiermee kan posities op je beeldscherm aanmaken. Het horloge geeft vervolgens de afstand naar dat punt aan en de afstand naar de vlag. 

Het horloge heeft een batterijduur van 10 uur in Golf Mode, wat ongeveer twee rondes golf betekent. De afstanden zijn aangepast aan de slopes en het biedt afstanden voor de voorkant, het midden en de achterkant van de green, wat betekent dat je verschillende opties hebt, afhankelijk van de vlagpositie van de dag. Bovendien geeft de aim W12 de carry naar hindernissen aan, wat eerder  alleen mogelijk was met het gebruik van een rangefinder.

Design en Gebruiksgemak

Het design van de GolfBuddy aim W12 is zowel stijlvol als functioneel. Het horloge heeft een strak en modern uiterlijk dat niet misstaat op de golfbaan of als horloge voor alle dag. Het kleurenscherm is helder en goed leesbaar, zelfs in fel zonlicht. De interface is intuïtief en je kan eenvoudig navigeren, waardoor je snel toegang hebt tot alle functies die je nodig hebt in je ronde.

Een van de grootste voordelen van de aim W12 is het gebruiksgemak. Het horloge is eenvoudig in te stellen en te gebruiken, ook voor golfers die niet zo technisch onderlegd zijn. De bediening is eenvoudig en de menu's zijn logisch ingedeeld, waardoor je snel de informatie kunt vinden die je nodig hebt.

Functionaliteiten en Prestaties

De GolfBuddy aim W12 zit boordevol functies die je spel kunnen verbeteren. Zoals elk golfhorloge krijg je nauwkeurige afstanden vanaf elke positie in de baan. En naast de eerder genoemde Touch IP-functie biedt het horloge ook nauwkeurige afstanden tot de voorkant, het midden en de achterkant van de green. Dit geeft je de flexibiliteit om je approach aan te passen op basis van de pinpositie en de omstandigheden op de baan.

Een andere handige functie is de mogelijkheid om de carry naar hindernissen te meten. Dit was voorheen alleen voorbehouden aan rangefinders, maar de aim W12 maakt het nu mogelijk om deze informatie direct vanaf je pols te lezen. Dit kan je helpen in je coursemanagement, neem weloverwogen beslissingen op basis van feiten!

De batterijduur van 10 uur in Golf Mode is indrukwekkend en zorgt ervoor dat je het horloge kunt gebruiken voor twee volledige rondes van 18 holes zonder op te laden. Dit is vooral handig voor golfers die vaak spelen en niet telkens hun horloge willen opladen.

Persoonlijke Ervaringen

Heel eerlijk, na het uitproberen van talloze apps zoals Arcoss en Golf Gamebook, schakelde ik na een jaar weer over op een rangefinder en dat was de beste beslissing die ik heb genomen. Ik was meer bezig met het gebruik van mijn telefoon dan met mijn spel, en dat kwam de prestaties niet ten goede.

Ik heb eerder ook wel GPS-horloges gebruikt, maar het gemak van een rangefinder zonder technisch gedoe was eigenlijk net zo makkelijk. De eenvoudige interface van de GolfBuddy en natuurlijk mijn "taak" om dit golfhorloge te reviewen hebben echter wel geleid tot een regelmatig gebruik, en de feedback heeft ook geleid tot een beter coursemanagement.

Omdat we inmiddels al vol op in de zomer zitten, vind ik het verstandig om met mijn approach vooral de voorkant van de green aan te spelen. Dit gezien de harde ondergrond met als gevolg stevige stuiters en snelle greens. Het hebben van nauwkeurige afstandsinformatie naar de voorkant, het midden en de achterkant van de green is dan hartstikke handig, en ik heb alle  metingen gebruikt tijdens diverse rondes golf. De scorekaartfunctie is een andere handige tool en hoewel ik denk ik bij de traditionele scorekaart en potlood zal blijven, snap ik dat dit een handige tool is voor veel golfers.

Wat ook leuke en handige functies zijn, de stappenteller en calorietrackers. Voor degenen die graag al hun fitnessactiviteiten bijhouden, is dit een must. En het horloge is daarom ook goed bruikbaar in het dagelijks leven.

Misschien is het grootste voordeel wel dat je het horloge constant om je pols hebt en je dus niet meer hoeft te rommelen met een rangefinder, dat scheelt tijd en je krijgt een betere feedback / meer informatie.

Vergelijking met Andere Apparaten

Ben je aan het twijfelen over een golfhorloge? Dan is het interessant om de GolfBuddy aim W12 te vergelijken met andere apparaten die op de markt verkrijgbaar zijn zoals een rangefinder. In vergelijking met traditionele rangefinders biedt een golfhorloge zoals de de aim W12 meer functionaliteit en gemak. Terwijl rangefinders alleen nauwkeurige metingen bieden, kan de aim W12 ook andere nuttige informatie geven, zoals de carry, al dan niet naar hindernissen, en de glooiingen van de green.

Prijs en Aanbieding

In verband met de introductie is de GolfBuddy aim W12 is momenteel in de aanbieding, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor golfers die op zoek zijn naar een goed en betaalbaar GPS-horloge. De oorspronkelijke prijs van het horloge is € 299,95, maar het is nu verkrijgbaar voor slechts € 229,99

Conclusie

De GolfBuddy aim W12 is mijn inziens een indrukwekkend GPS-horloge dat zeker een waardevolle toevoeging is aan het assortiment van golfhorloges. Met functies zoals Touch IP, de uitgebreide batterijduur en nauwkeurige afstandsmetingen, doet het niet onder voor de horloges van de bekende merken.

Volgende lezen

De beste golfnetten van 2024
Square Golf: een gamechanger in golfsimulatie voor thuis?