Blog

Daarom zijn de WellPutt putting matten zo populair!

Daarom zijn de WellPutt putting matten zo populair!

Oorsprong

WellPutt is een Amerikaans merk dat zich focust op hoge kwaliteit trainingshulpmiddelen die geschikt zijn voor iedere golfer. De afgelopen jaren is WellPutt gegroeid tot marktleider op het gebied van putting matten. In Amerika zijn er velen golfers die groot fan zijn van WellPutt. Waaronder Jordan Spieth. Maar wat maakt WellPutt zo bijzonder?

Innovatie

WellPutt staat echt voor innovatie. Zo ontwikkelden ze recentelijk de Big Tilt. Dat is een putting platform waarbij zelfs de slope aangepast kan worden. De kennis die daarvoor nodig is laat zien dat WellPutt echt hoge kwaliteit levert. Wie weet dat wij bij Golf Backyard die ooit aan kunnen bieden..!

App met oefeningen

Naast dit hoogstandje hebben ze zowel voor iOS als Android een App ontwikkeld die echt handig van pas komt tijdens het oefenen. Zo zul je bij het openen van de App kunnen kiezen uit 3 moeilijkheidsgraden om daarna gericht van start te kunnen gaan.

Wij raden je aan te beginnen bij level-0 en eerst te kijken wat jouw niveau is. Haal je dan bijna een maximale score, ga dan naar de volgende moeilijksgraad. Doe dit dagelijks en je zult meer consistentie, zelfvertrouwen en gevoel krijgen wat betreft het putten.

In de volgende video worden een aantal putting oefeningen weergegeven en kun je doormiddel van de buttons aangeven of de oefening geslaagd is. Dit is de Oranje baan, de eenvoudigste. Bij een hogere moeilijkheidsgraad zul je vooral vaker dan 1 keer de bal in een bepaalde zone moeten laten eindigen.

Twee stimpsnelheden

Wat betekent dat precies: hoe hoger de stimp, hoe sneller de green.
De gemiddelde Nederlandse golfbaan heeft een stimp van 8.3, een goede baan hier in Nederland haalt op een droge zomerdag wel een stimp van 9.0. 
KLM Open speelt meestal op een stimp van 10.5-11.0. 

De WellPutt matten bevatten twee stimp snelheden; 10 en 11.5. Dat verschilt per kant. WellPutt is de enige putting mat die deze technologie verwerkt heeft in hun putting matten. 

Daarnaast raden wij altijd aan een te snelle putting mat te hebben dan een te langzame. 

Lage slijtage

Veel putting matten zijn een stuk dikker en zwaarder, maar die van WellPutt niet! Dat heeft voor- en nadelen, zo is WellPutt hierdoor minder geschikt op een ondergrond van tapijt. Hobbels zijn dan snel zichtbaar, overigens goed te voorkomen door middel van een sport matje aan te schaffen en als ondergrond te gebruiken. 

Maar het voordeel van een dunne putting mat is dat er amper slijtage ontstaat. Dikkere putting matten vertonen nog wel eens na meermaals putten een gleuf. Over het algemeen put je namelijk continue door het midden, al doe je dat op een green ontstaat er ook een gleuf, maar bij WellPutt dus minder snel dan zijn concurrenten.  

Alignment lijnen

Op iedere putting mat van WellPutt staan zogeheten alignment lijnen, dat gaat je helpen om beter de lengte in te schatten van je putt beweging. Verder zorgt het voor dat je direct zult zien of je putting blad open of gesloten staat.

Naast de oefenlijnen zitten er ook nog stippen op iedere mat. Die zijn precies de grootte van een golfbal, zorg ervoor dat je hier de bal bovenop legt, als je met je linkeroog de stip dan niet meer ziet heb je de optimale positie om goed te putten vanuit je armen.

Conclusie

Zo'n blog als deze is zeker niet voor iedere putting mat te schrijven, WellPutt is bijzonder in zijn soort. De productinnovatie, altijd willen verbeteren en een putting mat die hoog scoort op allerlei punten maakt het misschien wel de beste putting mat die er is! 

Ben jij hier inmiddels van overtuigd? Neem dan vooral een kijkje bij een van de WellPutt putting matten die Golf Backyard aanbiedt! 3-meter mini, 3-meter groot of ga voor een 4-meter lange putting mat! Oefenen maar! 

Volgende lezen

Effectief thuis golfen met een golfnet?
Golf hulpmiddel swing guide